Факт-новини: оперативні сюжети

COVID: нові правила виписки пацієнтів

Featured Video Play Icon

Станом на 11 годину 11 червня в Чернігівській  області +13 нових випадків коронавірусу. ПЛР-дослідження підтвердило інфікування у десяти жителів Чернігова, з них одна особа на госпіталізації. Додалося по одному хворому в Ніжині, Прилуках та Ріпкинському районах. Усі вони лікуються амбулаторно.

Загалом в області 349 підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. З них:

– 90 пацієнтів одужали;

– 214 хворих лікуються амбулаторно;

– 31 пацієнт госпіталізований;

– 5 переведені на лікування за місцем проживання (5- Куликівський район);

– 7 летальних випадків (1-Борзнянський район, 5-Варвинський район, 1-м. Чернігів);

 – 2 особи померли із супутнім діагнозом COVID-19 (м.Чернігів).

За минулу добу обласним лабораторним центром проведено 137 ПЛР-досліджень

  У той же час в Україні за добу зафіксовано різке зростання кількості нових заражених на коронавірус. МОЗ повідомило про черговий антирекорд захворюваності. Влада продовжує боротьбу з пандемією і одночасно вводить послаблення обмежень для порятунку економіки. За добу в країні заразилися коронавірусом 689 осіб, помер 21 хворий, одужали 372 пацієнта. За весь час пандемії від COVID-19 в Україні померли 854 хворих, одужали 13 141 з 29 070 заражених.

Найбільша кількість нових інфікованих за добу зафіксовано у Львівській (125), Волинській (52), Рівненській (53), Київській (54), Вінницькій (44) областях та Києві (91). Жодного випадку хвороби не виявлено у Полтавській, Луганській і Херсонській областях. За словами головного санітарного лікаря України В. Ляшка, в Міністерстві охорони здоров’я змінили правила виписки пацієнтів з діагнозом COVID-19. Якщо раніше для того, щоб визнати пацієнта одужавшим потрібно було провести два негативних ПЛР-тести, то сьогодні пацієнтів виписують з лікарні при відсутності симптомів хвороби та після негативного тесту ПЛР. Очікується, що після цього кількість одужавших українців зросте.