Факт-новини: оперативні сюжети

COVID: +5 – Чернігів

Featured Video Play Icon

На ранок 28 травня у Чернігові  плюс 5 підтверджених випадків захворювання на  COVID-19 . Всього – 45 хворих , з них 7 –  у лікарні , 12  – одужали. Решта на самолікуванні вдома, повідомили у міському управлінні охорони здоров’я . Усі медичні заклади Чернігова, в яких створені мобільні бригади? вже отримали додаткові виплати за квітень за відбір матеріалів для ПЛР тестувань.

 Кожна лікарня  по мобільному пакету COVID-19 отримала 25 471 грн. – каже начальник управління охорони здоров’я ЧМР В. Кухар. – Нарахування буде відбуватися  десь від 75 %до 140% у вигляді доплати за роботу у цьому пакеті. Чому сума така мала, тому що у квітні не було  такої кількості пацієнтів, які підлягають обстеженню.

 Владислав Кухар також повідомив,  що у Чернігові  при нормі  12 обстежень на  сто тисяч населення, тестуванням охоплено майже 125. У першу чергу обстежують  контактних людей з інфікованими. Закладами охорони здоров’я ЧМР  вже проведено близько 1300 ПЛР тестувань.

Згідно з підписаними угодами з Національною Службою Здоров”я  України мобільні бригади мають  безоплатно проводити тестування на COVID-19  методом ПЛР, а також надавати пацієнтам  екстрену та стаціонарну медичну допомогу. Все це покриває тариф відповідного пакету медичних послуг.  Отже пацієнтові не потрібно платити за те, за що платить держава, у тому числі і за медикаменти у разі лікування у стаціонарі.