Факт-новини: оперативні сюжети

COVID-19 у Чернігові. Коли чекати чергового піку захворюваності?

Featured Video Play Icon

COVID-19 у Чернігові набирає обертів. Кількість нових випадків захворювання за останній тиждень року у порівнянні з попереднім зросла майже вдвічі, – повідомив на ранковій нараді у муніципалітеті 18 січня керівник другої міської лікарні Владислав Кухар.

Міністерство охорони здоров’я України прогнозує сплеск захворюваності на коронавірус наприкінці січня, а пік – у лютому. Інформує комунікаційний центр вакцинації проти COVID-19 .

“Омікрон” заразніший за своїх попередників та поширюється швидше. Вакцинація єдиний шлях запобігти важкому перебігу хвороби, – акцентують медики. У Чернігові її темпи знизилися, але зростає кількість людей, які отримують бустерну дозу.

Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.