Новини

COVID-19: найважливіше на 11 вересня

Станом на ранок 11 вересня в Україні 148 756 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 076 летальні, 67 005 пацієнтів одужало.

Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

 За добу зафіксовано 3 144 новий випадок. Загалом проведено
1 806 428 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 1 128 пацієнтів.

Станом на 11 вересня в області за минулу добу зафіксовано 71 новий випадок захворювання COVID-19.
ПЛР дослідження підтвердило інфікування сімнадцяти ніжинців, 16 чернігівців. По одному випадку у Прилуцькому, Ріпкинському, Сосницькому, Чернігівському районах, по два у Варвинському і Сновському, по три – у Корюківському та Бобровицькому. По сім хворих виявлено у Ніжинському і Носівському районах по п’ять у Борзнянському та у Прилуках.
З них п’ятеро перебувають на госпіталізації.

Є і хороші новини. За минулу добу в області від коронавірусної інфекції одужало 63 особи: 30 жителів Носівського району, чотирнадцять Ічнянського, семеро Бахмацького. По три одужавших у Борзнянському та Козелецькому, по два у Городнянському і Ріпкинському, по одному в Ніжинському та Чернігівському районах. З них четверо лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 2662 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1222 пацієнти одужали;
– 1166 — лікується амбулаторно;
– 224 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 41 летальний випадок;
– 9 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 1390 активних випадків. За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 456 ПЛР-досліджень та 734 ІФА-тести.

– Рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 вересня, до Бобровицького району в червону карантинну зону додали ще місто Ніжин та Носівський район. До Ніжинського району у помаранчеву зону відвели Борознянський й Куликівський райони. Відповідно до показників захворюванності, у жовтій зоні опинились: міста Чернігів та Прилуки, Варвинський, Городнянський, Ічнянський, Козелецький, Прилуцький, Сновський, Срібнянський, Талалаївський та Чернігівський райони У цих населених пунктах будуть впроваджені додаткові карантинні обмеження. Шановні жителі області, вкотре нагадуємо про важливість профілактичних заходів. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.