Факт-новини: оперативні сюжети

Чи покриє міський бюджет борги ТЕЦ та Облтеплокомуненерго?

Featured Video Play Icon

На бюджет Чернігова “повісять” борги теплопостачальних організацій міста, які вони накопичили за всі ці роки , якщо Президент підпише Закон України 3508/ Д. Це близько мільярда гривень. Саме в таку суму виливаються борги теплопостачальників , які утворилися через не відповідність тарифів до реальних витрат підприємств на енергорусурси , тобто за спожитий у попередні роки газ. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сподівається , що Президент цей проєкт Закону не підпише.

Згідно з цим Законом про реструктуризацію Чернігів має віддати комерційним структурам міста мільйони гривень за наступні 84 місяці, аби вони компенсували свої збитки. Нагадаємо, комунальне майно громади акціонерне товариство “Облтеплокомуненерго” – орендує з 1996 року, а компанія “Технова” – з 2001 року. Проєкт закону про реєструктуризацію боргів комерційних структур передбачає їх компенсацію за рахунок місцевих бюджетів, бо власних ресурсів у цих компаній на ці потреби не передбачено, – акцентував на нараді заступник міського голови Віктор Геращенко.

Як повідомив на оперативній нараді у муніципалітеті Віктор Геращенко, згідно з відповідною Постановою, в Україні відбулася передача повноважень регулятора – НКРЕ КП у питанні формування тарифів місцевим органам влади. При цьому міські громади не мають жодних можливостей впливати на вартість основних складових тарифу, а саме: газу, електроенергії та мінімальної зарплати.