Факт-новини: оперативні сюжети

Чи легко було потрапити до 10-го класу?

Featured Video Play Icon

У Чернігові до 15 червня тривав прийом документів на зарахування до 10-х класів. Випускники 9-х класів, хто подавав відповідні заяви, відсьогодні можуть дізнатися, чи зарахували їх до шкіл, які вони обрали.

Учень 20-ї школи Іван Ясний з самого ранку прийшов до першої школи. Саме тут хлопець вирішив продовжити шкільне навчання, адже його заклад у зв’язку з реформою освіти з нового навчального року не набирає 10-класників. Документи сюди хлопець відніс у перший же день прийому.

Поспішають дізнатися, чи потрапили до нової школи і однокласниці Марина і Софія. Дівчата також випускниці 20-ої школи. Документи для зарахування подали до профільного 10-го класу з математики. Ретельно вдивляються у списки, радіють, що знайшли свої імена.

У школі №1, а з нового навчального року вже ліцеї, перших класів не буде , натомість будуть навчатися 10-класники з усього міста. Цьогоріч тут наберуть 6 десятих класів. Заяв подали 178 учнів. У ліцеї №15, який також цього року набирає 10-класників, нині подали заяви близько 100 учнів, 20 з яких, випускники 9-х класів саме їхнього закладу, які автоматично переведені до 10-х класів.

Для дітей тут відкриють в новому навчальному році шість профільних класів. На сьогоднішній день по закладах, які набирають 10-ті класи, найбільше заяв подано в класи з профілями, де поглиблено вивчають іноземну мову, українську і математику. Загалом вже зараховано 1541 учень. Проте, прийом заяв на зарахування , який планувався завершись 15 червня, подовжено.

Деталі про профільні класи та вільні місця розміщено на сайті управління освіти. Інформація оновлюватиметься щотижня.