Факт-новини: оперативні сюжети

Чи допоможе електронний облік деревини ?

Featured Video Play Icon

Чернігівщина лідер в Україні по створенню природно-заповідних об’єктів в Україні. 674 такі локації в області займають майже 263 тис. га. Робота у цьому напрямку в регіоні триває, повідомила під час брифінгу Катерина Сахневич.

Затверджено проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». Цей парк один із найбільших в Україні. Проведена робота дозволить розвивати “Міжрічинський” наступні 10 років, а його заповідна зона збільшиться майже вдвічі.

Щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства в області, тут зміни теж відбуваються. Створено штаб з координації роботи та незаконними вирубками лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів. Сесія облради прийняла програму на 5 років, яка фінансуватиметься з обласного бюджету (1 млн. грн.). Цього року за її рахунок мають озброїти екологів та лісівників технічними засобами фіксації порушників.

Як повідомила очільниця  Департаменту , в регіоні також активно запроваджується електронний облік деревини . Департамент активно співпрацює з громадськістю. Тільки цьогоріч на електронний сервіс «Інтерактивна мапа Міністерства екології та природних ресурсів України» надійшло 93 звернення від мешканців регіону. Люди інформують про несанкціоновані сміттєзвалища, а створена комісія вживає заходів з їх ліквідації.