Факт-новини: оперативні сюжети

Чуттєвість та ніжність

Featured Video Play Icon

21 серпня у   залі Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана відкрилася персональна виставка  “Духовний простір рідної землі”  Марії Рибіної -Ткач, директорки Чернігівської дитячої художньої школи.

В експозиції представлено  пейзаж, натюрморти та кераміку. Це – результат роботи двох років. Композиції  насичені особливим ліризмом, відчуттям свободи та любов’ю до рідного краю, який є невичерпним джерелом натхнення для авторки.

Техніка акварелі – одна з найвибагливіших у мистецтві. Основою для акварелі є вода, що надає картині прозорості та легкості. Майстриня добре володіє аквареллю та відтворює у своїх роботах мінливий стан природи.

 Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана:

«Вони дихають світлом, природою і якимось таким відчуттям прохолоди. І,дійсно, багато синього, зеленого –  воно трохи освіжає. І коли ти вдивляєшся, уявляєш себе на тих луках, біля тієї річки, біля моря, з тими квітами».

Керамічні роботи авторки вражають своєю неповторністю. Як зазначила Марія Рибіна -Ткач, це результат довгих творчих пошуків та кропіткої роботи. На відкритті зібралось багато шанувальників творчості майстрині. Підтримати її прийшли рідні, друзі та колеги. Побачити на власні очі та насолодитися роботами Марії Рибіної -Ткач можна  до 15 жовтня у Чернігівському обласному художньому музеї.