НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Обкатка нових тролейбусів

Featured Video Play Icon

Працівники ЧТУ  проводять діагностику нових тролейбусів місцевого виробника. За кошти міського бюджету  транспортний парк комунального підприємства має поповнитися новими ” Барвінками”. Цього року процедура закупівлі нової техніки для ЧТУ затягнулася і на це були певні причини. Як пояснив керівник комунального підприємства , Руслан Ємець, не було достатньої кількості учасників.  Після двох нереалізованих тендерів  перейшли на переговорну процедуру.

 Згідно з комерційною пропозицією місцевий виробник ,  компанія « Еталон- лізинг» , має поставити на підприємство до кінця жовтня 5  низькопідлогових тролейбусів. Саме низька ціна та бажання підтримати місцевого виробника, бо це робочі місця та податки до бюджету, лягли в основу  рішення щодо закупівлі саме цих тролейбусів.

За останні 5 років  коштом бюджету міста придбано 32 нових рогатика. За попередньої влади – лише два “Барвінки”. Це фактично третина всього транспортного парку комунального підприємства.  З 97 одиниць сьогодні тут у робочому стані – 80. При цьому майже половина з них вже відпрацювали свій ресурс. Тож нові тролейбуси Чернігівському комунальному підприємству дуже потрібні, запевняє водій  Володимир Круголь.

Він   за кермом вже 3 роки і добре знає всі плюси та мінуси тих машин, які працюють у Чернігові. Водій, як той лікар, хоче працювати  з майбутнім пацієнтом  поки він ще стоїть на конвейєрі. Впевнений , що лише у такому разі можна реально контролювати всі етапи народження тролейбуса.

Володимир  хоче бачити більш зручним водійське крісло, а дзеркала огляду значно нижче ніж вони розміщені зараз. Це дрібниці , але вони дуже важливі як для безпеки, так і для зручності , – запевняє він.

Тож прийомка автомашин проводиться дуже прискіпливо. На них людям працювати, а чернігівцям їздити.  Два із 5 тролейбусів уже пройшли певну експертизу.  Виявлені під час обкатки  недоліки мають усунути  на автозаводі.