Факт-новини: оперативні сюжети

Чого не вистачає чернігівським медикам

Featured Video Play Icon

Карантин в Україні триває вже близько двох місяців, а деякі медичні заклади і досі потребують допомоги благодійників та волонтерів щодо забезпечення засобами індивідуального захисту. До Чернігівської міської лікарні №4 у понеділок прибув вантаж з 2 тисяч медичних масок, придбаних депутатом міської ради В’ячеславом Летутою. Саме цю лікарню порадив начальник управління охорони здоров’я В.Кухар.

Такі маски достатньо добре протидіють поширенню вірусів, але, згідно з інструкцією, її можна носити не більше двох годин. Тому їх постачання до лікарень має бути постійним, наголошують лікарі. За розрахунками головного лікаря ЧМЛ №4 Ю.Стецькова щодня треба 400-450 масок. Тому допомога доречна і сьогодні, і завтра.

Окрім цього, мобільні бригади чернігівських лікарень майже щодня беруть аналізи на коронавірус, які потім тестує обласний лабораторний центр. Їм також потрібне особливе спорядження, яке  потребує періодичної заміни. Медики лікарні будуть вдячні за захисні комбінезони, бахили, халати. І, зрозуміло, вдячні В’ячеславу Летуті за розуміння ситуації і допомогу. Депутат також звернувся до решти депутатського корпусу міської ради із закликом допомагати по можливості чернігівським медикам, адже в Україні великий відсоток хворих на COVID-19 – це саме лікарі.