Факт-новини: оперативні сюжети

Низка звернень до високопосадовців

Featured Video Play Icon

Високі тарифи для населення на газ та електроенергію спровокували

 ” гарячі” дискусії на Пленарному засіданні 4-ї сесії ЧМР VIII скликання. Крім основних питань  на порядок денний внесли і низку додаткових. Це були Звернення до столичних посадовців різного рівня та відповідальності.

 В одному з них йшлося про недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. При цьому присутні в залі представники громади мали щодо цього досить категоричну позицію.

На обговорення запропонували два проєкти звернення, але радикальний варіант з політичними акцентами депутати не підтримали. Вирішили все ж таки прийняти спільне та скоординоване рішення, аби не фарбувати його  у кольори тієї чи іншої політичної сили, і люди з цим в принципі погодилися.

У процесі обговорення проєкту Звернення заслухали детальну аналітичну інформацію щодо кількості субсидіантів на Чернігівщині та грошей , які  були  виділені державою на  компенсацію  тарифів. Факти були  не на користь людей.

Крива кількості субсидіантів  у Чернігові різко пішла вниз як і   сума грошей, яку держава людям компенсувала. При цьому  з нового року різко зросла вартість газу  та його транспортування, а також  відмінили пільгові 90 копійок за перші 100 кіловат електроенергії. Це ,звичайно, обурило людей. Депутати детально обговорили  проєкт спільного Звернення до Кабінету Міністрів України.

 Після обгорення внесли  зміни до проєкту і попросили Уряд повернути людям пільгу на перші 100 кіловат електроенергії.