Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівців закликають вакцинуватися від Covid-19

Featured Video Play Icon

Як в Україні, так і у Чернігові за рівнем епідеміологічної небезпеки увімкнули зелене світло. Маски, дотримання дистанції та дезінфекція залишаються, але решта заборон уже не актуальні,- повідомив на оперативній нараді у муніципалітеті керівник другої міської лікарні Владислав Кухар. Ковідні ліжка залишаються лише в інфекційному відділенні цієї лікарні, усі медичні заклади Чернігова уже проводять планові лікування. При цьому медики восени очікують чергову хвилю коронавірусу і активно закликають чернігівців вакцинуватися.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що сам він вчора одержав другу дозу вакцини від ковіду і не шкодує про своє рішення. Захворювання має сезонний характер і без масової вакцинальної кампанії може знову спровокувати введення карантинних заходів, – наголосив міський голова. Наразі усі дитячі садочки міста працюють у звичному режимі, на самоізоляції жодна група не перебуває, – повідомив очільник профільного управління Василь Білогура.

Озвучили також проблеми КП ” Шкільне”, яке через дистанційну форму навчання та ковідні обмеження понесло значні збитки і потребує фінансової допомоги.Також Владислав Атрошенко доручив знайти приміщення для розміщення міського центру територіальної оборони, який до цього розташовувався під одним дахом з обласним.

У рамках наради обговорили ще низку поточних питань та подивилися традиційний відеозвіт КП ” Муніципальна варта” щодо виявлених порушень з благоустрою територій та усунення озвучених на попередній нараді недоліків та проблем.