Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівці вакцинуються від COVID-19

Featured Video Play Icon

Минулими вихідними  більше 530 чернігівців захистили себе від COVID – 19. Вони прийшли на пункт масової вакцинації, який працював в актовому залі колишньої Деснянської у місті Чернігові ради і зробили перше щеплення.

 Загалом більше 14 тисяч жителів обласного центру уже отримали першу дозу вакцини, а 2345 – другу. Повідомив на оперативній нараді у муніципалітеті 22 червня керівник другої міської лікарні Владислав Кухар. Міський голова, який теж отримав дві дози вакцини, підтримав людей, які прагнуть запобігти поширенню інфекції.

Крім кабінету масового щеплення, який працюватиме у вихідні дні, вакцинацію проводять  на пунктах , які відкриті в медичних установах Чернігова. Також працюють мобільні бригади. Вони вакцинують співробітників , які відносяться до силових структур та інших категорій, які забезпечують життєдіяльність міста та регіону.

 На кінець минулого тижня майже 70 % співробітників ДСНС області вже скористалися цією можливістю. Їх  вакцинували на робочих місцях мобільні бригади,  а також  в кабінетах щеплень.

В Управління національної поліції області  вакцинацію проводять на території відомчої лікарні. Загалом щодня до 300 людей вакцинуються у Чернігові. Ті , хто пройшов повний курс, дві дози вакцини, можуть з 1 липня  замовити відповідні міжнародні сертифікати для перетину кордону. Як повідомив Владислав Кухар, у другій міській лікарні кілька осіб уже отримали українські сертифікати про вакцинацію. Все відбулося без жодних ускладнень.

Якщо ви не потрапляєте до пріоритетної категорії визначеної профільним Міністерством , можна скористатися додатком ” Дія” або записатися у свого сімейного лікаря. Після цього прийти у вихідний день на пункт масової вакцинації. Нагадаємо, він працюватиме щосуботи та неділі  в актовому залі Деснянської районної у місті Чернігові  ради.  З собою взяти телефон, паспорт та ідентифікаційний код.  Вакцинація проводиться безкоштовно.