НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівці активно вакцинуються від COVID-19

Featured Video Play Icon

З п’ятниці, 15 липня, у Чернігові працюватиме вже не три, а 5 пунктів масової вакцинації від COVID-19. До того ж зробити щеплення відтепер можна буде не тільки у суботу та неділю, але й у будні.
Так, у четвер з 15 години до 19.00 усі бажаючі змогли зробити щеплення вакциною CoronaVac у Голівуді. Центр відкрився вчасно , черги не було.

У той же час у центрі вакцинації в іншому торговому центрі, де застосовували Pfizer, люди почали формувати живу чергу з моменту його відкриття.


Незважаючи на дуже велику чергу, люди не скаржилися. Навпаки більшість опитаних згодна була чекати аби отримати щеплення. Серед бажаючих вакцинуватися не тільки мешканці Чернігова.
До центру вакцинації окремо запускали тих, хто записався на вакцинацію через додаток “Дія”. Ті , хто дружить з сучасними технологіями, проходили поза чергою. Загалом вакцинація просувалася досить швидко. Більше люди затримувалися у лікаря для реєстрації і лише кілька секунд тривав сам процес щеплення.


Аби зробити цю послугу більш доступною для людей у Чернігові відкриються додаткові пункти вакцинації у спальних мікрорайонах міста: у Палаці культури на Шерстянці та у спортивному залі школи №35 на Масанах. Працюватимуть вони у будні з 15 до 19.00, а у вихідні з 9- ї ранку до 15.00. Щеплення проводитимуть вакциною Pfizer. У спортивному залі школи для відкриття центру вже все підготовлено . Працюватиме він тут близько тижня.
Крім цього, пункт вакцинації у приміщенні колишньої Деснянської райради , на П’яти кутах, як і раніше працюватиме у суботу та неділю з 9.00 до 15.00. Там щепитимуть вакциною CoronaVac. У двох торгових центрах вакцинація буде проходити як у будні, так і у вихідні. Усім бажаючим захистити себе від ковіду при собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і телефон.


Нагадаємо, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на нараді 13 липня доручив відкрити у місті додаткові пункти масової вакцинації проти COVID-19. Тепер їх уже 5 і працюватимуть вони не тільки у вихідні , але у будні. Графік їх роботи буде оновлюватися щотижня.