Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський облмуздрамтеатр завершив сезон: якими прем’єрами порадували чернігівців?

Featured Video Play Icon

Через активні бойові дії у Чернігові трупа призупинила свою повноцінну діяльність, натомість у квітні-травні запустили проєкт Chedram. Так відбувалися перегляди патріотичного кіно, благодійні концерти і покази вистави “Загадкові варіяції”. Прем’єра “Загадкових варіяцій” відбулася наприкінці попереднього сезону.

Зараз, у контексті повномасштабного вторгнення та його наслідків певні підтексти вистави актуалізувалися інакше. Із “Загадковими варіяціями” колектив театру взяв участь у фестивалі “Мельпомена Таврії”, який цього року з очевидних обставин змінив своє розташування: з Херсона переїхав до Львова.

Українські театри грали на своїй сцені також організували акції на підтримку жителів окупованого Херсона. Також у межах проєкту “Чедрам” режисерка Анастасія Кузик поставила виставу для сімейного перегляду – “Подорож до країни мрій або Велосипед із Червоними колесами”.

У цьому театральному році — через карантинні обмеження та повномасштабне вторгнення колектив випустив лише дві прем’єри – “Мауглі” Анастасії Кузик та “Мерлені“ Андрія Бакірова. Поки ж колектив театру пішов у відпустку, проте творчий склад міркує над новими форматами та проєктами, щоб навіть у нинішніх обставинах театральне життя тривало.