ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський боксер Данило Рослий готується підкорити Європу

Featured Video Play Icon

Данила Рослого у 10-річному віці привів у бокс старший брат. З тих пір юнак захопився цим видом спорту і почав завзято тренуватися. Його мрія вийти на міжнародний рівень і показати всю міць українського боксу. Зараз Данило навчається у чернігівський школі і намагається поєднувати заняття із спортом. Увесь день розписаний: зранку тренування, вдень уроки, а ось ввечері хлопець знову вдягає боксерські рукавиці. Свій шлях у боксі Данило проходить ціною великих зусиль, а тому і завойовує нагороди.

На чемпіонаті області, на ВФСТ  “Спартак”, Чемпіонат України 2023-го року та 2024 я здобув срібну медаль. Перші тренування мені сподобались і я так і почав тренуватися, тренуватися. Планую у професійний бокс піти, – розповів боксер Данило Рослий.

Тренер Данила Олександр Загребельний розповідає, що саме завдяки своїй працелюбності та прагненню постійно підвищувати майстерність його ім’я зазвучало у списку переможців різних всеукраїнських змагань. Минулого року на чемпіонаті серед юнаків у Мукачево він виборов золото, далі почав готуватися до наступних етапів.

Секретних прийомів тут немає ніяких. Індивідуальну роботу проводимо вранці. Зранку ми індивідуально тренуємося, а ввечері він з усіма, як і  інші учасники групи — займається. Звісно, йому зараз важко, бо немає конкурентів, з ким відпрацьовувати в парах. А так, він трудолюбивий, – зазначив   тренер  Чернігівської дитячо-юнацької спортивної школи «Атлет» Олександр Загребельний.

Під крилом Олександра зараз понад 20 юних спортсменів і спортсменок, вони у команді роблять усе можливе, аби бокс у Чернігові та області розвивався. Гостро стоїть питання із охочими займатися цим видом спорту — їх кількість суттєво зменшилася після початку повномасштабного вторгнення рашистів.

Відчувається, що не вистачає учнів у спортивних секціях, з цього випливає, що масовості немає, без масовості немає майстерності. А майстерність з’являється лише тоді, коли є конкуренція, – констатував Олександр Загребельний.

Попри усі складнощі тренер не полишає надії підготувати свого підопічного Данила Рослого до нових звершень. Невдовзі вони поїдуть на збори у Львівську область, звідти ж боксери планують одразу потрапити на чемпіонат Європи з боксу і привезти до Чернігова золоту медаль.