Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівському театру «МІСТ» – 5 років: як молодість і талант змінюють світ

Featured Video Play Icon

Одягають костюми та поспішають на фінальну репетицію. До початку вистави акторів Молодіжного інтеграцiйного студiйного театру “МІСТ” залишаються лічені хвилини. Нині дійство незвичайне – святкове. Креативна родина вже 5 років пліч-о-пліч працює над тим, аби презентувати чернігівському глядачу свою творчість. Тут грає переважно молодь та діти з інвалідністю. Їхня незмінна наставниця – Ірина Пісня. Жінка багато років створює вистави та навчає артистів майстерності.

Наші вихованці особливі люди, вони особливі не тому що в них є інвалідність, вони особливі, тому що для цього світу можуть багато чого через своє серце пропустити і дати нам з вами. Глядачі іноді виходять з нашої вистави і кажуть, а ми не помітили, що там на інвалідному візку була актриса, тому що вони не можуть грати формально, вони грають серцем, вони грають душею, – розповіла голова та режисерка театру “МІСТ” Ірина Пісня.

Свої репетиції та виступи команда театру “МІСТ” проводить на базі Центру культури і мистецтв на Шерстянці. Зараз тут займається близько 25 акторів – усі вони різного віку, але їх завжди об’єднує спільна мета: дарувати емоції та  незабутні враження глядачам. Цього разу аудиторія побачила виставу «Вертеп. Різдвяне дійство». Її не випадково продемонстрували саме на річницю заснування театру — це перший спектакль, який народився на світ 5 років тому. Сьогодні для його учасників акторство стало справою усього життя.

Театр для мене – це як рідний дім, я сюди ходжу щоби репетирувати. Тут познайомилася з такими цікавими акторами, мені з ними весело, я театром живу. Такого не було щоб я пропустила репетицію, театр завжди у мене на першому місті і мені не страшний не сніг, не дощ, – зазначила акторка Анастасія.

Колектив, у якому ми всі розуміємо один одного, певна річ бувають завжди різноголосся, а де їх немає. Але ми завжди знаходимо спільну мову, завжди розуміємо один одного, – каже актор Євгеній.

Це і друзі, це і просто самореалізація. У нас на репетиціях дуже-дуже весело, і шанс  щось  цікаве розповісти глядачу. Це і взаємодія з суспільством, – додала Наталія, акторка.

Надихають та підтримують своїми виступами актори театру і наших бійців. Вони їздять до тих, хто нині перебуває на реабілітації, та презентують воїнам творчі напрацювання. До вистав у онлайн-режимі за можливості приєднуються і захисники, які боронять країну у найгарячіших точках. Інші глядачі дивляться спектаклі наживо та навіть їдуть з інших міст, аби підтримати акторів.

Ми гості міста Чернігова, приїхали зі столиці. Нас дружно привітали і запросили наші друзі. Ми не знали, що взагалі є такий театр, така група людей, яка створює такі цікаві дійства, тому ми з радістю прийняли це запрошення і з радістю будемо насолоджуватися цією виставою, – підкреслила глядачка Катерина.

Зараз у театрі “МІСТ” готуються до нових вистав. Паралельно із виступами актори активно репетирують та  вживаються в ролі за мотивами п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями». Її глядачам презентують вже цього літа.