Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівському клубу «Ветеран» – 26 років

Featured Video Play Icon

Напередодні святкування Дня міста Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко спілкувався з активом клубу «Ветеран», що діє при Спілці жінок Чернігова. Об’єднання відзначає 26 років з дня свого заснування. Керманич міста розповів про ситуацію з ковідом у Чернігові та світі.

Владислав Атрошенко на зустрічі з жіночим ветеранським активом обговорив існуючі проблеми в сфері оплати тарифів на опалення, окреслив поступове оновлення комунікацій та інфраструктури міста. І хоча Чернігів нині входить у першу п’ятірку кращих міст за рівнем розвитку, за даними соціологічного опитування Міжнародного республіканського інституту, все ж тут ще багато роботи попереду.

Владислав Атрошенко привітав жінок зі святом і вручив почесну грамоту Чернігівської міської ради Ларисі Кожар. Жінка 35 років поспіль очолює комітет сімей загиблих в Афганістані і близько 20 років входить до клубу “Ветеран”.

Вони беруть участь у громадському житті Чернігова, організовують виставки, постійно проводять благодійні заходи, намагаються надавати активну допомогу в благоустрої міста та проводять роботу з молоддю.

Тепер їх близько 80-ти, а у рік заснування їх було лише 15 – фронтовичок та активісток громадської роботи. Здебільшого жінки, які пройшли дорогами війни, були в’язнями нацистських таборів, а потім відбудовували Чернігів.

Жінок вітали зі святом вихованці танцювальних колективів міста, керівники підприємств і представники влади.

За 26 років клуб поповнився десятками активних жінок, що працювали в різних галузях. Серед них – заслужені майстри народної творчості, відмінники народної освіти, члени Національної спілки журналістів України. Три жінки нагороджені орденом «Княгині Ольги !!! ступеня», дев’ять – лауреатки конкурсу «Жінка року» м. Чернігова.