Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські волонтери збирають книжки для дітей з Іванівки, Ягідного та Лукашівки

Featured Video Play Icon

Дитячі книжки з домашніх полиць – для малечі з Іванівки, Ягідного та Лукашівки. Ці села у березні опинилися на лінії фронту та сповна відчули весь біль “рускава міра” – від вщент зруйнованих домівок до доль і втрачених життів. І сьогодні чернігівські волонтери збирають для їхніх школярів і наймолодших мешканців якісну українську художню та навчальну літературу, аби вони мали ще одне джерело радості, розвивалися та вчилися мислити, а відтак – будували абсолютно свідому та справді незалежну державу.

Головна умова, щоби книжки були українською або будь-якою іншою мовою, крім російської – російського цим дітям вистачило на все життя, вітчизняних чи зарубіжних авторів в українському перекладі, а також у хорошому стані. Тобто не порвані, не потерті, не обмальовані, щоб їх хотілося брати в руки і читати. Всю зібрану літературу передадуть в Іванівську бібліотеку, що працюватиме одразу на три села, і результат першого тижня – вже більше сотні книг.

Пані Ольга одна з тих, чия родина долучилася до ініціативи. Каже, син любить читати і розуміє, що його книжки можуть ще когось зробити щасливішим. Частину з цих стосів принесли чернігівці, а є й зовсім нові, ще запаковані книжки, які спеціально купували та надсилали з інших міст. Ще партію вдалося замовити за перераховані небайдужими людьми на благодійний рахунок кошти.

Ініціаторки акції зазначають, що зробити свій внесок у боротьбу на освітньому фронті та підтримати дітей можна у будь-який спосіб – безпосередньо книжками або ж матеріально впродовж вересня. Знайти адресу волонтерського центру, контакти та рахунки благодійників можна на сторінці громадської організації “Платформа освітніх ініціатив” або Наталки Орлової.