НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські велосипедисти матимуть сучасну базу для тренувань

Featured Video Play Icon

Сучасна база та комфортні умови для тренувань. Невдовзі велосипедисти Чернігова матимуть можливість займатися в оновленому приміщенні. Велобазу по вулиці Шевченка, що у районі Красного мосту, вперше за час її існування капітально ремонтують. Відновлення закладу стартувало навесні цього року. Нині будівельники виконали майже 70% робіт.

Реконструкцію спортивного об’єкту проводять за кошти міського бюджету. Загальна вартість проєкту складає майже 2,5 мільйона гривень. У цю суму включили і придбання нового спортивного інвентарю – велотренажерів, велостанків та іншого спеціального устаткування. Оновити матеріально-технічну базу мають по завершенню будівельних робіт.

Велоспорт у Чернігові активно розвивається. Приміром, тут займається понад 60 вихованців та 6 тренерів. І таких відділень у місті 4. В обласному центрі виховали чимало досвідчених спортсменів, нині знаних на весь світ. За словами Андрія Дериземлі, за таких умов, які незабаром будуть створені у відділенні, охочих займатися велосипедним спортом побільшає.

Микола Аксюта працює на цій велобазі тренером з часів її існування. Каже, багато років приміщення знаходилося у занедбаному стані – було відсутнє опалення, на вікнах з’являлася пліснява, доводилося постійно боротися з підтопленнями. Про такий капремонт тренер разом з колегами навіть і не мріяли.
У приміщенні мають облаштувати 8 кімнат. Через місяць на підлозі укладуть кахельну плитку, встановлять освітлення, оновлять вхідну групу. До кінця року всі роботи з модернізації мають фінішувати, а вже з початку 2022 року спортсмени-велосипедисти зможуть проводити тут свої тренування.