НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські гімнастки вибороли нагороди на перших змаганнях сезону

Featured Video Play Icon

Чернігівські гімнастки здобули чимало нагород на перших змаганнях у цьому сезоні. У період з 4 по 7 вересня у Києві проходив Відкритий чемпіонат фізкультурно-спортивного товариства Україна куди з’їхались близько 500 спортсменок зі всієї України. Чернігівську область представили 22 гімнастки, яких підготували тренери дитячо-юнацької спортивної школи Чернігів на базі 19 школи.

Досвідчені гімнастки вибороли срібло у групових вправах 3 обручі 2 пари булав та бронзу у груповій вправі 5 м’ячів. Також показали високий рівень майстерності посівши 5 загальнокомандне місце серед 24 команд.

Життєрадісна посмішка та витончені рухи, гімнастка першого розряду Єлизавета Євтушок присвятила даному виду спорту вже 8 років. Для своїх 13, юна гімнастка здобула чимало нагород ставши чемпіонкою Чернігівської області по програмі 1 розряду, кандидатом в майстри спорту та призеркою міжнародного турніру «Кубок Дерюгіної».

Ліза розповіла, що мріє стати тренером та потрапити до збірної команди України.

Не зважаючи на свій юний вік, дівчата присвячують спорту майже весь вільний час. Аби здобути потужні результати, тренуються кожного дня по 5 годин. Кандидатки в майстри спорту України з художньої гімнастики розповідають, що спільні тренування, турніри та командний дух настільки згуртовує, що одна для одної вони вже більше ніж члени команди.

Наразі гімнастки Дитячо-юнацької спортивної школи «Чернігів» не зменшують обертів та готуються до наступних змагань, один з яких турнір «Олімпійські надії», що відбудеться у палаці спорту в Києві 3 жовтня.