Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівщина у серпні – які успіхи?

Featured Video Play Icon

Звіт про роботу Чернігівської ОДА за серпень заслухали у п’ятницю в будівлі облдержадміністрації. В першу чергу, її голова розповів про поширення коронавірусу на Чернігівщині. Статистика невтішна – у серпні було виявлено 1075 нових випадки захворювання. Це більше, ніж в усі попередні місяці разом узяті. Через це до боротьби з COVID-19 наступного тижня залучать лікарні другої хвилі – Бобровицьку районну та Чернігівську міську лікарню №3.

Не стоїть на місці і державна програма “Велике будівництво”. В середньому, обсяг виконання робіт на усіх об’єктах становить 82%. Реконструюються 15 об’єктів – 5 шкіл, 5 садочків, 5 споривних об’єктів.

В рамках Великого будівництва ведуться (або вже завершені) ремонти на багатьох дорогах Чернігівщини, сумарною протяжністю в 300 кілометрів. Всі роботи на них будуть завершені до 15 жовтня. Найбільший проєкт це траса Ніжин-Прилуки, де буде відремонтовано відрізок довжиною 75 кілометрів. Також Чернігівщина увійшла до трійки лідерів за зростанням обороту роздрібної торгівлі серед областей України. За перше півріччя оборот становив майже 12 мільярдів гривень. Експорт за той же період склав 370 мільйонів доларів.