НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський поет пише вірші на біблійну тематику

Featured Video Play Icon

На столі – з десяток  поетичних книжок. І це ще не всі.  Чернігівський поет Василь  Буденний пише  небуденні вірші вже  понад 40 років. Вони – про  сенс буття, любов до рідної землі  і християнську місію.  Є поезії, адресовані юним читачам. В минулому році  в світ вийшла нова збірка поезій «Мир Вам».

Поезії, що ввійшли в цю збірку, Василь Буденний  писав протягом 30 років. «Мир Вам» – це своєрідний скрипковий ключ, яким відкривається шлях до пізнання Бога, каже  поет.

Так біблійні рядки перетворюються на поетичні рими. Василь Буденний  вважає, що це дар Божий.

У процесі праці завжди і навіть уночі. Пише свої вірші поет, як правило, не за столом, а  на колінах.

Декілька місяців тому Василь Буденний  взявся за  створення нової  книги. Поклав на мову поезії понад 60 Давидових  псалмів. У  своїх творах автор    зображує щире каяття Давида і його любов до свого народу.

Для написання  поезії на Біблійну тематику  Василь Буденний часто перечитує  Старий Заповіт і Євангеліє.

Нову збірку поезій Василь Буденний  залюбки підписує і дарує  своїм шанувальникам. До карантину його запрошували на зустрічі з дітьми. В обласній  дитячій бібліотеці  він частий гість.  Працює доцентом на катедрі мов і методики їх викладання в національному  університеті «Чернігівський колегіум». Дотримується  християнських заповідей і нинішнього суворого посту. Але головне, каже, піст не в їжі, а в  добрих справах.

Василь Буденний сподівається, що його поезії принесуть дещицю користі читачам. Зокрема, допоможуть їм  глибше зрозуміти Божі істини.