НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський міський голова зробив щеплення від COVID-19

Featured Video Play Icon

18 березня Чернігівський міський голова   вакцинувався від коронавірусу. Щеплення він зробив   індійською вакциною «Covishield».  Декілька днів тому  на розширеній нараді, коли мова йшла про вакцинацію, міський голова казав, що  вагається,  чи  робити йому щеплення.

Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова:

«Я як і декілька днів тому кажу: кожна людина повинна визначитися сама. Я переконався в тому, що наука не стоїть на місці. Форми вакцини вдосконалюються, змінюються, покращуються. … Я визначився не як мер, а як людина, яка перехворіла».

У жовтні минулого року Владислав Атрошенко перехворів на COVID-19, хвороба протікала у середній формі тяжкості. Своє рішення вакцинуватися міський голова пояснив тим, що він контактує з сотнями людей щодня і це певний ризик. «Якщо доведеться захворіти, вакцина пом’якшить симптоматику і не буде негативних наслідків», – каже міський голова.  Всім чернігівців він порадив дотримуватися заходів безпеки:  носити маски, уникати скупчення людей, мити руки.

Станом на 18 березня у Чернігівській області вакцинація від коронавірусу охопила 1746 осіб. За минулу добу вакциновано 180  медпрацівників – половина їх з Чернігова.