НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські спортсмени стали призерами Чемпіонату України зі спортивних танців на візках

Featured Video Play Icon

 Турнір проходив днями у Києві і зібрав на паркеті учасників  з багатьох областей країни. Нашу область на змаганнях представляли вихованці регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Даніїл Гірчук  та Анастасія Шаповаленко. За результатами чемпіонату чернігівці привезли додому срібло та бронзу.

18-річний Даніїл Гірчук у спорті 10 років. Має чимало нагород, які  він разом зі своїми партнерками здобув не лише в нашій країні, а й за кордоном. Нині він є абсолютним срібним призером України. Аби досягнути таких успіхів, хлопцю доводиться наполегливо працювати і тренуватися по 4 рази на тиждень. І хоча поєднувати тренування з навчанням у ВУЗі  іноді буває складно, залишати улюблений спорт він не збирається.

Хлопець зізнається, щоразу, коли підходить  час і черга  виступати на  паркеті, він хвилюється. Цього разу, без  хвилювання не обійшлося також.

Разом з Даніїлом  вищої сходинки у спортивній кар’єрі для своїх вихованців, яких, до речі,  у неї троє,  прагне і  його тренерка  Юлія Дмитренко.  А ще пані Юлія мріє про те, щоб  область вийшла на новий рівень у цьому виді спорту і наші спортсмени заявили про себе на увесь світ. На Даніїла ж цього року чекають нові  чемпіонати,  до яких вони з партнеркою вже активно готуються.