НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські самбісти перемагають

Featured Video Play Icon

6 березня у Луцьку завершився чемпіонат України з самбо серед дорослих, на якому 5 чернігівських спортсменів, троє з яких є вихованцями тренера з дзюдо та самбо Анатолія Маркіна, посіли призові місця:

«Так вийшло, що у нас 3 перших місць, 2 других та одне третє місце. Першою стала Марія Буйок, у ваговій категорії 50 кг. Юлія Гребеножко – 65 кг, Олексій Ніженко – 88 кг. Констянтин Ноткін та Наталія Смаль 2 місця, та Наталія Чистякова з м. Ніжин зайняла 3 місце. Загальнокомандне – 5 місце ми зайняли».

Анатолій Маркін зауважив, що цього разу змагання були складнішими, оскільки до них долучилося багато сильних спортсменів, котрі давно не брали участі у чемпіонаті України. Тренер каже, що не зважаючи на  гарні виступи чернігівських спортсменів, їхні результати могли б бути й кращими:

«Коли йдуть змагання, тут не завжди від спортсменів все залежить. Іноді боротися треба і з суперниками, і з суддями, тому що 2 моменти у нас пройшли не дуже добре, прийшлося навіть до міністерства відсилати відео. Особливо це було в боротьбі 72 кг, де наша відома борчиня, триразова чемпіонка Світу боролася Смаль Наталія у фіналі. Тренер спортсменки був головним суддею змагань. Там треба не тільки було виграти, а на голову бути сильніше».

4 чернігівські самбісти, котрі на чемпіонаті України отримали золоті та срібні медалі, 13 березня поїдуть на тижневий спортивний учбово-тренувальний збір  до Білорусі. Він є відбірковим етапом до чемпіонатів Європи та світу з самбо.