НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівка здобула золото на чемпіонаті України з самбо

Featured Video Play Icon

Восьмикласниця  Софія Спіцина   здобула золоту медаль чемпіонату України серед кадетів. Ще декілька років тому, коли дівчина вперше  прийшла на заняття  до центру спортивної боротьби, вона  і гадки не мала, що так швидко досягне блискучих успіхів і  стане чемпіонкою. Але наполеглива праця,  тренування по 2  рази на день щодня, витривалість  та впевненість у власних силах  зробили свою справу.

Всеукраїнські  змагання з самбо серед кадетів  проходили у місті  Херсон, зібрали понад 700  учасників із 20 областей. Турнір  був головним етапом  відбору до національної  збірної  на Чемпіонат Європи. Виборовши перше місце, Софія  отримала путівку  у збірну України і можливість представляти Чернігівську область  на змаганнях у Нідерландах, що відбудуться у грудні 2021 року. Досягненнями  вихованки  пишається її тренер Костянтин Ноткін. Він зізнається, дівчина – справжній діамант, талановита й цілеспрямована.

  Костянтин Ноткін  тренує 14  спортсменів  – четверо  дівчат та 10 хлопців. Серед них і 15-річний  Нікіта Нестеренко. Хлопець також брав участь у Чемпіонаті України у Херсоні. Посів п’яте місце.

Окрім самбо, і Софія, і Нікіта займаються і дзюдо. У Софії,  до слова, в доробку вже понад 20 медалей з цього виду спорту і вона є срібною призеркою Чемпіонату України.