НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівка збирає сувеніри з різних куточків світу

Featured Video Play Icon

Сувенірні тарілки з різних куточків світу  колекціонує чернігівка Рита Ляшенко. Зайшовши до її помешкання, відразу хочеться їх порахувати і уважніше роздивитися. Розмістила їх жінка по всій квартирі. Різні за формою, розміром, кольоровою гамою – кожна   унікальна і  має  своє  місце. Збирає їх  пані Рита близько 10 років.

У  колекції чернігівки  понад 50 тарілок, майже з 40 країн світу. Деякі  вона купує самостійно, коли подорожує за кордон, проте більшість їй дарують.

Своїми експонатами жінка дуже пишається та ретельно за ними доглядає, підтримуючи їх  у належному стані.  Протирає  чи не щодня і згадує, звідки потрапила  у її колекцію та чи інша тарілочка.

Крім  тарілок,  колекціонує чернігівка і інші сувеніри. Керамічні вироби, статуетки, рідкісні келихи  та інші цікавинки різних народів світу.

Свою колекцію пані Рита поповнюватиме і надалі. У планах зібрати тарілочки та  цікаві дрібнички з тих країн, з яких експонатів у неї ще немає. Та більш усього мріє про тарілку з Македонії та Африки.