Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів зустрічав учасників літературного проєкту «Наближення»

Featured Video Play Icon

Два дні у нашому місті перебувала група сучасних майстрів слова, учасників “Українського ПЕН”. “PEN-Club” – це перше міжнародне об’єднання письменників, засноване 100 років тому у Лондоні. Наприкінці 80-х розпочав свою діяльність “Український ПЕН”. Шість його представників відвідали Чернігів в рамках літературного проєкту “Наближення”.

Першого дня гостей приймала бібліотека імені Михайла Коцюбинського. Читачі, що прийшли на цю зустріч, ближче познайомились з авторами книжок, також брали участь в дискусії, присвяченій 30-річчю Незалежності України. Письменник Анатолій Дністровий здобув популярність серед молодих читачів завдяки романам “Місто уповільненої дії”, “Пацики” і “Тибет на восьмому поверсі”. Рідною для себе вважає першу книжку цієї трилогії.

Артем Чапай неодноразово приїздив до нас з презентаціями своїх книжок. Останнім часом письменник захопився фотографією. У його альбомі тепер багато світлин, які розповідають про Чернігів.

Заключного дня відбулися літературні читання у сквері Богдана Хмельницького. Чернігів став сьомим містом, яке відвідав “Український ПЕН”.