ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів виділив кошти на установки, що допомагатимуть бійцям ТрО збивати «шахеди»

Featured Video Play Icon

Це стаціонарна установка під кулемет М53, розроблена спеціально для чернігівських оборонців, що дозволяє суттєво підвищити точність ведення вогню на відстані до трьох кілометрів і вражати не лише наземні, а й важливо – повітряні цілі, що летять на низьких висотах. Насамперед, ударні безпілотники.

 -Він дуже швидкострільний і може працювати також по небу, але не було стаціонарної установки для нього, так, щоб було зручно бійцю стріляти наприклад по повітряних цілях і тому. З часом, як у нас почалися повітряні атаки з “шахедів” було зроблено таку розробку, оцю ось треногу, вона по висоті ось підіймається під кожного бійця, під зріст, і вони себе зарекомендували. Вони мобільні і можуть працювати як із землі, так і з автомобіля, і перші розроблені моделі вже пройшли бойове хрещення і нині перебувають на бойовому чергуванні, – повідомив  начальник складу озброєння 119-ої окремої бригади ТРО Максим.

Сертифікат на 180 тисяч гривень від міста, за які бійці 119-ої окремої бригади територіальної оборони зможуть придбати ще декілька установок під кожен такий кулемет на озброєнні, командиру – полковнику Збройних сил України Олексію Висоцькому зі словами вдячності від усієї громади передав Олександр Ломако.

 –З першого дня створення територіальної оборони і з першого дня повномасштабного вторгнення і міський голова Владислав Атрошенко дуже багато особистих коштів витратив на допомогу вашій військовій частині, і громада міста завжди підтримувала в усьому, тому що ви – наші захисники. Зараз інші зовсім виклики і у вас, і у міста, але все одно ви завжди, ми казали, можете розраховувати на наше надійне плече. Відразу ж ми – вчора було звернення – сьогодні провели засідання виконкому, виділили з бюджету міста 180 тисяч гривень на ці потреби. Тому, від імені громади цей сертифікат, – наголосив Олександр Ломако.

Дякую за підтримку, ви завжди можете розраховувати на нашу бригаду, – зазначив командир 119-ої окремої бригади ТРО, полковник ЗСУ Олексій Висоцький.

  Виконуючий обов’язки очільника Чернігова зазначив, що влада і громада міста завжди допомагатимуть своїм захисникам і захисницям у всьому і всім, що потрібно, адже їхня жертовність і внесок у нашу боротьбу – неоціненні.