ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів відбудовується після російської агресії і вже планує розвиток

Featured Video Play Icon

Чернігів – одне з українських міст, яке найбільше постраждало від російської агресії. Під час активної фази війни було зруйновано сотні будинків, як багатоповерхових, так і у приватному секторі, лікарні, школи, дитячі садочки. Постраждали теплогенеруючі підприємства, критична інфраструктура, бізнес. Враховуючи складність ситуації, головне завдання було в короткі терміни забезпечити людей водою та світлом, відновити будинки для того, щоб відбувся опалювальний сезон і воно виконано. Питання відбудови та подальшого розвитку міста серед іншого обговорювали під час пресконференції міського голови Чернігова Владислава Атрошенка. Бюджетні кошти, які передбачалися на розвиток, були спрямовані на відбудову. В місті пошкоджено 875 багатоквартирних будинків, з яких лише 18 взяла на себе ОВА. Відновлення решти відбувається міським коштом, на це виділено більше двохсот млн. грн.

Міський голова зазначив, що капітальні ремонти вже виконані у 79 із 104 багатоповерхівок. У семистах – виконані поточні ремонти.

Велику кількість робіт доводиться виконувати непланово, наголошує міський голова, а це велике навантаження на бюджет. Тож всі ці заходи були спрямовані не на розвиток, а на ліквідацію наслідків військової агресії рф.

Як не важко, але вже зараз, не чекаючи перемоги, місто має думати про розвиток, наголосив Владислав Атрошенко. Чернігів повинен мати стратегію майбутнього, саме тому продовжують співпрацю з архітектурною студією Якуша, яка розробляє концепцію розвитку міста.

Чернігівці продовжують жити і будувати плани. Серед них і реконструкція Центрального парку культури і відпочинку, будівництво Палацу спорту, потужної багатопрофільної клініки і розвиток медичного туризму, очищення Стрижня, розвиток електротранспорту і не тільки. Все аби спонукати людей повернутися до Чернігова і втримати молодь в рідному місті.