Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів туристичний. Як розвиватиметься галузь в наступні чотири роки?

Featured Video Play Icon

  Чернігів – один із лідерів  серед міст України, що активно розвиває туристичну галузь.  За підрахунками однієї з провідних компаній мобільного зв’язку,  місто легенд   у минулому році відвідали  1 мільйон 200 тисяч  візитерів, в числі яких і туристи. На центральних алеях і вулицях Чернігова навіть у будні можна зустріти чимало гостей міста.  Вони позитивно відгукуються про зміни, які відбуваються в Чернігові, і так чи інакше впливають  на туристичний потік  в місті.

Щоб збільшувати туристичну привабливість міста і в майбутньому, депутати  міської  ради   на 10 сесії 8 скликання  затвердили Програму розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2022-2026 роки. Начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук підкреслює, що Програма передбачає розширення туристичної інфраструктури  міста, запровадження стандарту гостинності, який має породити новий рівень якості послуг та комунікацій у сфері туризму.

Серед заходів, які  передбачені програмою розвитку туризму, –  створення доповненої реальності Верхнього замку на Дитинці; встановлення та наповнення контентом антивандальних електронних сенсорних туристично-інформаційних боксів та багато інших напрямків.

 На сесії  депутати зауважили, що програма розвитку туризму на 2022-2026 роки потребує додаткового доопрацювання і включення у неї ряду пунктів, яких ця програма зараз не передбачає. Разом з тим міський голова Владислав Атрпошенко запропонував всім бажаючим попрацювати над внесенням доповнень до програми, які технічно можна буде додати до неї на наступних сесіях. За словами Олександра Шевчука,  в цьому плані має сформуватись  туристична рада з числа представників громадських організацій, навчальних закладів та туристичної сфери.

 Загалом за  Програму розвитку туризму проголосували  26 депутатів.