ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів стане зеленішим!

Новий Чернігів

Цієї осені Чернігів стане ще зеленішим! Саджанці кленів Фрімана та платанів, які будуть прикрашати місто, днями надійшли до КП«Зеленбуд». На деяких локаціях обласного центру дерева вже почали висаджувати, зокрема на вулиці Ремісничій висадили 19 платанів.

Директор КП «Зеленбуд» Роман Старіков каже, платани для Чернігова – це нетипові дерева. Для них характерні  південні кліматичні умови. Однак, у ході експерименту  у “Зеленбуді”  побачили, що пристосуватися до  нашого клімату вони  таки можуть. Дерева ці не вибагливі. Стійкі до посушливої погоди. Ніякого особливого догляду не потребують, окрім поливу. Крім Ремісничої,  вони з’являться і на інших вулицях  міста, в найближчі дні висадити їх планують  на вулиці Мазепи.

Нові саджанці  сьогодні  прикрасили і вулицю Гончу. З самого ранку  працівниці «Зеленбуду»  садять  тут клени Фрімана – спеціальний вид клену, який змінює  за рік тричі  забарвлення – зелене, жовте і червоне. На цій ділянці по обидва боки дороги за два дні   висадять  47  кленів.  А потім у  планах  озеленити ними і інші куточки міста. Загалом   до кінця року  мають висадити по Чернігову близько 300 дерев різних видів.