Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів потрапив до «жовтої» зони

Featured Video Play Icon

З 31 серпня значна частина Чернігівщини опиняється в “жовтій” та “помаранчевій” зонах. Це нове епідемічне зонування України за поширенням коронавірусу, повідомила пресслужба Чернігівської ОДА. Із “зеленої” зони вийшло 3 міста та 9 районів Чернігівщини.

До “жовтої” зони потрапили міста Чернігів, Ніжин та Прилуки, Борзнянський, Ічнянський, Козелецький, Коропський, Куликівський, Ніжинський, Носівський та Талалаївський райони. А Бобровицький район – до “помаранчевої”.

Такі епідемічні рівні встановлюються на два тижні.

У “жовтій” зоні зберігаються обмеження “зеленої”, крім того, не можна буде відвідувати установи соціального захисту з перебуванням людей похилого віку. У “помаранчевій”, окрім обмежень “жовтої” та “зеленої” зон, забороняється діяльність закладів розміщення (крім готелів),   розважальних закладів і ресторанів у нічний час, планові госпіталізації в лікарнях, робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури.

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус, Кабінет міністрів України продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня. Також Уряд тимчасово закрив кордон України на в’їзд для іноземців до 28 вересня.