Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів на карантині

Featured Video Play Icon

Які заклади в місті тимчасово припинили свою роботу?

  Аби уникнути поширення небезпечного вірусу COVID -19 з 17 березня Чернігів повністю на карантині. В обласному центрі , відсьогодні тимчасово припинили роботу ТРЦ, спортклуби, заклади громадського харчування, побутового обслуговування,бібліотеки, адміністративні установи органів місцевого самоврядування, абонентські відділи комунальних та акціонерних підприємств та ринки. На речовому ринку сьогодні – порожньо.

Підприємці дотримуються правил: бутіки закриті – людей немає. Багатолюдно тут тільки у продуктовий рядах. Продавці до обмежувальних заходів ставляться з розумінням, багато хто у масках та у рукавичках. Тетяна Сенько працює тут багато років, продає фрукти та овочі. Каже , сьогодні справжній ажіотаж. Проблем з поставками продуктів з України немає, каже жінка, а от проблеми з імпортом – скоро будуть. Чимало покупців спостерігаємо і у хлібних відділах.

Продавчиня Олена тільки і встигає відпускати чергу.Каже, з такою кількістю людей, до обіду розпродасть увесь товар. Багато хто з відвідувачів ринку у масках. Ірина разом з чоловіком і сином до Чернігова приїхала зі столиці.Тут купує продукти.

Приїздять до нашого міста не вперше. Цікавимося, яка ж ситуація з карантином у Києві. Жінка каже, все стабільно, ніхто з киян не панікує. У Чернігові у звичайному режимі залишаються працювати надалі аптеки, продуктові магазини, АЗС , банки. Тут запевняють, що міркують над тим, як обмежити одночасну кількість людей в приміщенні.

У разі порушення обмежувальних заходів під час карантину на власників не продуктових магазинів, кафе чи спортклубів чекає кримінальна відповідальність. Передбачається штраф або обмеження волі до трьох років. У разі недотримання обмежень правоохоронні органи отримуватимуть сигнали від громадян та реагуватимуть на них.