Факт-новини: оперативні сюжети

«Чернігів Х+»: у центрі міста стартував сезон танцювальних вечорів

Featured Video Play Icon

У Чернігові стартував сезон танцювальних вечорів з українськими та світовими хітами. Аби відпочити та насолодитися музикою на центральній алеї міста зібралися люди різного віку. Та найбільше тих, кому вже за 60.

– Уже поспіль другий день Чернігів святкує Дні Європи. І «Чернігів-це Європа» сьогодні ми підтверджуємо мистецькою, цікавою вечірньою подією. «Чернігів Х+», ми говоримо про ту активну спільноту, яка об’єднується, які мають спільні цілі й бажання бути разом, комунікувати й сьогодні ми побачили їхні емоції, відчули те, що вкрай потрібно в такі непрості часи для і міста, й України, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Тривалий час танцювальні вечори були на паузі, зокрема через пандемію та повномасштабне вторгнення, розповідає Олександр Шевчук. Розуміючи, що для більшості їх постійних вдвідувачів це не лише можливість відпочити та розважитися, а ще й місце, де можна поспілкуватися і знайти нових друзів, ініціативу вирішили відновити.

– Для наших поважних, красивих, літніх людей співають молоді. Співають дівчата це і студенти нашого музичного коледжу й пан Іван, якого вони надзвичайно люблять. І відповідно репертуар про військових, і трагічний, і веселий і весь цей український контент створює атмосферу унікальну, усе наживо відбувається в місті Чернігові, – повідомив Олександр Шевчук.

Більшість містян на танцювальні вечори приходять не вперше. Семидесяти двох річна чернігівка Ганна хоча вже не має змоги танцювати, від нагоди послухати музику та поспілкуватися з подругами — не відмовляється.

– Все таки, як не як, а трохи розвага є для старих. Ми постоянно ходим, довольні. Вже бачите, танці отпали, а послухать музику й таких співаків красиво й душевно, забуваєш за все, – розповіла Ганна, чернігівка.

Дуже важливо було відновити такі зустрічі, погоджуються і інші містяни. Після пережитих бомбардувань та обстрілів у лютому-березні минулого року кожна мить живого спілкування для них є цінною.

– Коли я всю зиму плела коврики й на фронт передавала…. і шила каремати. Я прокидалася зі сльозами, дивилася новини, знову плакала. і оце відволікає, ми вже в такому віці, що серце болить, тому я тільки за, – каже Любов, чернігівка.

– Ми вважаємо, це дуже корисна справа. Нехай люди відволікаються від усього сумного. Ми ж пам’ятаємо все, ми не забули і якщо пісні такі тематичні про війну, то сидимо і плачемо тут на лавочці, ми ж не забули нічого, але якусь часточку треба веселішого в життя вносити, – зазначає Анна, чернігівка.

– Треба трохи, щоби тепліше стало на душі. Послухати музику, послухать як наші співають, дуже приємно. Життя продовжується, – зауважує пані Жанна.

Доєднатися до танцювальних вечорів може кожен. Управління культури планує їх проводити на центральній алеї протягом усього літа, кожної неділі.