Новини

Чернігів готується до опалювального сезону

Підготовку до опалювального сезону обговорили на загальноміській нараді сьогодні, 18 липня. Вона відбувається в плановому режимі. Особлива увага зосереджена на питаннях, що стосуються повернення з оренди в управління міста ТЕЦ та підготовці до можливих відключень електроенергії в опалювальний період.

Повернення ТЕЦ з оренди

Чернігівська ТЕЦ з 2000 року знаходиться в оренді ТОВ «ФІРМА «ТЕХНОВА». Договір закінчується 20 серпня 2023 року. Наразі триває процедура повернення ТЕЦ в управління міста.

В.о. міського голови повідомив, що сьогодні відбудеться зустріч із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, на якій обговорюватимуть питання повернення цього ЄМК і накопичених орендарем кількох мільярдів боргів. Мова про 1,5 млрд грн за спожитий газ, ще 1,5 млрд грн — так зване усунення порушень попереднього управлінця, штрафні санкції,  90 млн грн — борг за розподіл газу, повідомив Ломако і наголосив, що врегулювання цієї заборгованості має вирішуватися за участі держави, взяти її на себе міський бюджет неспроможний. 

Крім того, необхідно внести зміни до бюджету Чернігова, які дозволять забезпечити фунціонування КП “Теплокомуненерго” після того, як ТЕЦ повернуть в управління міста і саме це підприємство буде здійснювати господарську діяльність, йшлося на нараді. 

Підготовка до можливих віялових відключень

На сьогодні всі міські заклади освіти та медицини забезпечені генераторами. КП “Чернігівводоканал” готове, у разі необхідності, забезпечити подачу води до п’ятих поверхів.

Вирішується питання, аби котельні та індивідуальні теплові пункти у випадку відключення світла були підключені до джерел резервного живлення і могли забезпечувати постачання теплової енергії

За інформацією пресслужби Чернігівської міської ради.
Фото – ілюстративне.