Новини

Коли у Чернігові розпочнеться опалювальний сезон?

Опалювальний сезон в Чернігові розпочнеться, як тільки протягом трьох днів середньодобова температура буде нижча за +8°C.

Наразі у Чернігові триває підготовка до осінньо-зимового періоду. Про це йшла мова під час загальноміської щотижневої наради в муніципалітеті 3 жовтня.

Читайте також: Коли у Чернігові почнуть видавати пільгові транспортні картки?

Як повідомив голова правління АТ «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина, його підприємство повністю готове до початку опалювального сезону.

Включення опалення по мережі обслуговування ОТКЕ буде проходити поступово, у плановому режимі, — зазначив Щербина.

Стосовно Чернігівської ТЕЦ, то зараз триває процедура затвердження юридичних документів нового орендаря — КП «Теплокомуненерго».

  — Технічно — об’єкт готовий до запуску, але ще завершуються ремонтні роботи по мережам. Наразі йде вирішення юридичних питань, — повідомив Олексій Щербина. 

— На сьогодні підписаний двосторонній договір щодо переведення боргу за спожитий газ, як того вимагає закон про теплопостачання, і який направлений до ГК «Нафтогаз Трейдинг», де проходить процедура погодження.

Завтра на засіданні комісії будуть розглядати питання надання ліцензії на виробництво теплової та електричної енергії для Чернігівської ТЕЦ. Далі відбудеться нарада, де, крім цього питання, розглядатиметься також встановлення НКРЕКП нових тарифів на виробництво теплової та електричної енергії для нового комунального підприємства «Теплокомуненерго», без яких неможливо встановити кінцевий тариф для всіх груп споживачів.

В. о. очільника міста Олександр Ломако нагадав, що у 2021 році для ТОВ «ТехНова» встановлювався тариф із розрахунку, що підприємством буде використовуватися вугілля. Наразі ж ТЕЦ працюватиме виключно на природному газу. 

 Для населення тариф не підвищуватиметься, оскільки під час війни діє відповідний мораторій, а також існує низька платоспроможність мешканців міста зазначив Олександр Ломако.

За інформацією пресслужби ЧМР