НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чергове шахрайство у Чернігові

Featured Video Play Icon

Поліцейські затримали  в обласному центрі молодика, який ошукав літню жінку.   До поліції звернулася 82-річна чернігівка. Їй зателефонував невідомий та сказав, що її онука нібито скоїла дорожньо-транспортну пригоду. Для того, щоб «вирішити питання» до бабусі додому прийшов незнайомець, якому вона збиралася віддати 270 євро та 230 доларів США. Якраз у той момент, коли жінка вже приготувала всі свої заощадження для «порятунку онуки», їй зателефонувала дочка та сказала, що з онукою все гаразд, а скоєна ДТП – вигадка шахрая. Зловмисник, який вже стояв на порозі та почув розмову, силоміць вихопив з рук бабусі гроші та втік.

В ході проведення  оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити особу злочинця. Ним виявився 31-річний мешканець Луганщини, раніше судимий за крадіжку і зберігання наркотиків. Після скоєння  грабежу, він переховувався у тимчасово орендованому житлі. Там його і затримати поліцейські. У молодика вилучили мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти.

Слідчі відкрили  кримінальне провадження. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Триває досудове розслідування.