Факт-новини: оперативні сюжети

Час насичуватись вітамінами!

Featured Video Play Icon

Сезон полуниці  та черешні потроху добігає кінця, натомість  на ринках з’явилося багато інших  дарів літа. Чорниця, малина, смородина, ожина, аґрус – на Центральному ринку  велике розмаїття корисних ягід. Ціни,  порівняно з минулим роком, майже не змінилися, щось подорожчало на  пару гривень, щось , навпаки, трохи здешевіло.

Ягоди продають як на вагу, так і склянками, півлітровими та літровими банками, а також відрами. Чорниця тут коштує  від 80  гривень за кілограм,  за склянку лісової смакоти  просять  від 10 до 15 гривень. Малину  цього року  можна придбати за 65 гривень за кілограм, склянкою – за  20. Вишня, смородина, шовковиця  дешевші – по 10 гривень за склянку , аґрус   – від 15 до 20. Найдорожча на ринку – лохина. Охочим поласувати нею доведеться заплатити  аж 260 гривень за кілограм. Завозять ягоди, здебільшого з області і району. Вибір великий. 

Продають на ринку і гриби.  Продавчиня Світлана за склянку лисичок просить 15 гривень. На ринок вона приїхала з села Красне. Каже, грибів у цьому році багато, тому і ціна значно нижча, ніж торік. Усі дари лісу перед продажем на ринку   щодня  ретельно перевіряють на радіаційний фон працівники ветеринарної лабораторії. Кажуть, показники в нормі. Порушень цього року ще не виявляли.