Новини

Браконьєр з Хмельниччини наловив на Чернігівщині риби майже на 50 тис. грн

Дев’ятого квітня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Велике Устя Сосницької громади виявлено чоловіка з Хмельниччини, який ловив рибу з човна за допомогою заборонених знарядь лову – 2 од. сіток простих. В період нерестової заборони та в протизаконний спосіб порушник добув 31 екз. риби: карась сріблястий – 24 екз., плоскирка – 4 екз. щука звичайна – 2 екз. та краснопірка – 1 екз.

Збитки, завдані рибному господарству України, склали 49700 грн. На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, гумовий човен та заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово)

Довідкова інформація: З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. До 30 червня 2024 року (включно) діє заборона на вилов раків.