НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Бокс-це життя: чернігівка Анна Колотурська підкорила Україну і готується до Чемпіонату Європи

Featured Video Play Icon

16-ти річна Анна Колотурська з Чернігова завзято тренується – вона професійна боксерка. Каже, спортом захопилася з дитинства і вирішила, що стане справжньою чемпіонкою. Дівчина щодня відвідує тренування, готується до змагань і обертів збавляти не планує. Її друзі, батьки, тренери завжди вірили, що юна боксерка досягне кар’єрних висот. Саме завдяки підтримці близьких і своїй наполегливій праці Анна тиждень тому стала кращою боксеркою та виборола «золоту» медаль  у Вінниці на чемпіонаті України серед юніорів, який присвятили памʼяті полеглих на війні спортсменів.

Бокс – це для мене життя, без нього я не можу. На даний момент я чемпіонка України. Це було нелегко, але я підготувалася добре. У мене було три поєдинки, з них я два достроково виграла, а на третій поєдинок у мене була чемпіонка України та срібна призерка минулого року. Це було важко, дуже відповідально, але я все-таки його виграла, – розповіла чемпіонка України з боксу Анна Колотурська.

Тренер Анни Ігор Марченко розповідає, після кількох занять помітив у дівчині потенціал і  почав готувати її до виходу на міжнародний рівень. Спочатку юна боксерка заявила про себе на гімназіаді України, а згодом і на всесвітніх змаганнях, які проходили в Ріо-де-Жанейро. Завдяки своїм перемогам Анна стала першим номером нашої збірної.

Мені захотілося підготувати цю дівчину, щоб в честь неї піднімався державний прапор і лунав гімн України, щоб вона представляла нашу державу і щоб була прикладом для усіх  дітей, які знаходяться у місті. Тому що стати першим – це дуже важко, отримати  звання першого номера – це вдвічі складніше. Зараз так склалося, що її вже знає вся наша країна, і вже немає такої дівчини в боксі, яка в Україні не знала б Анну Колотурську, – зазначив тренер-викладач з боксу дитячо-юнацької олімпійської спортивної школи з олімпійських видів Ігор Марченко.

Переможницю чемпіонату України Анну Колотурську привітав депутат Чернігівської міської ради В’ячеслав Летута, а також вручив спортсменці грошову винагороду у розмірі десяти тисяч гривень. Він розповідає, що напередодні змагань пообіцяв дівчині зробити внесок у її професійний розвиток, тому  підтримав юну чемпіонку.

Я вважаю, що потрібно допомагати, авжеж, безсумнівно, що в першу чергу військовим, але я якось намагаюся балансувати, не забувати про спорт, тому що я впевнений в тому, що ми однозначно переможемо, що Україна однозначно переможе і якщо зараз не допомагати спорту, не займатися,то ми дуже багато чого впустимо. Саме спорт, творчість– це ті заняття, які прославляють нашу державу, – сказав депутат Чернігівської  міської ради В’ячеслав Летута.

На одержані кошти Анна планує додатково закупити професійне спорядження, яке допоможе їй на тренуваннях. Зараз спортсменка готується взяти участь у чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів 2024, який пройде літом у  Боснії та Герцеговині.