Факт-новини: оперативні сюжети

Благоустрій на Яцево у секторі Героїв

Featured Video Play Icon

На кладовищі Яцево у секторі Героїв вітер роздуває українські стяги, які шурхотять, наче вітрила.

57 захисників України вже покояться тут. Посміхаються з обелісків наші Герої і випромінюють світло. Павло Клімов зараз на ротації. Прийшов провідати своїх побратимів. Каже, їх  у нього тут п’ятеро.  З вдячністю оцінює все, що зроблено у цьому секторі за підтримки Чернігівської   міської влади.

Нагадаємо, громадські організації ” Єдина родина Чернігівщини” та ” Родина воїна” на початку року традиційно зустрічаються з міським головою В. Атрошенком та обговорюють питання, які варто вирішили аби зберегти пам’ять та шану  про тих, хто віддав своє життя за незалежність України. У лютому  цього року спільно з мером  визначили низку пріоритетів. Серед них благоустрій території  у секторі Героїв на Яцево.

На сьогодні  ці роботи проведені на центральній частині, – каже голова ГО ” Єдина родина  Чернігівщини” Микола Шанський . –  Я б хотів подякувати – до поминальних днів зробили. На даному етапі  ми будемо робити наступний  квадрат. Там 4 героя поховано:  Бруй, Коновалов,  Поляченко…

 Тут виклали плитку  у секторі, а також між могилами. Все погоджували з родинами Героїв та проводили під прискіпливим контролем громадської організації. Бо завдання було непростим, каже Микола Шанський. Надгробки були встановлені раніше і кожен на різному рівні. Тож  для того аби об’єднати всі переходи, довелося зробили  сходинки.

Але роботи з благоустрою території ще тривають. Незабаром  встановлять 16 відеокамер, які зможуть зчитувати автомобільні номери та фіксувати обличчя  людей, які приходять у цей сектор. У капличці підрядник має вирішити питання з підтіканням даху. Бо вода , якимось чином, просочується у приміщення, з часом це може зруйнувати капличку. До карантину тут щодня чергували мами воїнів і чернігівці заходили до них. Завершуються роботи з  облаштуванням вбиральні на кінцевій зупинці автобуса на Яцево.  А ще  у  планах  встановити на вході до меморіалу  дзвін з гільзи. Аби мама  у день гибелі свого сина могла прийти, пам’янути та дзвоном подати свій голос у небеса. За дорученням Владислава Атрошенка триває також благоустрій біля дубової  алеї  пам’яті у Березовому гаю та робота над встановленням  терміналу  історичної  пам’яті  у центральному сквері Чернігова на Красній площі.