ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Благоустрій, чистота і комфорт: які звернення надходять від чернігівців

Featured Video Play Icon

Затікає покрівля, від будинку забрали сміттєві контейнери, необхідно промити внутрішньобудинкові мережі, на дитячому майданчику відсутні сходинки у гірки, впало дерево або треба покосити траву – десятки звернень з тих чи інших проблем які турбують мешканців багатоквартирних будинків. Запити від чернігівців надходять щодня як на Чернігівський міський контакт-центр, так і особисто до приймальні в.о. міського голови. Під час ранкової наради в муніципалітеті Олександр Ломако традиційно озвучив керівникам ЖЕКів ряд проблемних питань, які знаходяться в смузі їх відповідальності.

Дерево впало на машину, машину прибрали, дерево підперли, і воно так у вас стоїть у дворі. Це ж ваша робота, це ж не я вам маю повідомляти. Треба зробити. Ну як? Воно впало на машину вже. А ви його підперли якоюсь паличкою, чи навіть не ви може мешканці, і ви про це не знаєте, я бачу по ваших очах. Жах. Розберіться протягом доби, – зауважив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Запити надійшли від жителів із різних мікрорайонів міста. Очільник Чернігова закликав керівників комунальних підприємств відповідально ставитися до своїх обов’язків та оперативно реагувати на звернення містян.

У нашому місті має бути чистота, порядок, прибрано. Керівники і комунальні підприємства, які цим займаються, мають ходити, дивитися, контролювати, і навіть не має бути таких повідомлень. Ви ж відчуваєте відповідальність за роботу на своїх посадах, – зазначив Олександр Ломако.

Адреси, які звучали на нараді Олександр Ломако взяв під особистий контроль і дав доручення муніципальній варті перевірити стан виконання робіт. У свою чергу очільники комунальних підприємств зобов’язалися у найкоротші строки все прибрати  або ж відремонтувати. Додамо, що традиційно під час кожної наради в.о Чернігівського міського голови озвучує питання від містян, які потребують негайного розгляду. Такі заходи націлені на забезпечення чистоти, благоустрою та комфорту жителів Чернігова.