ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Благодійні ярмарки та розваги: у Чернігові завершили роботи пришкільні табори

Featured Video Play Icon

З піснями, танцями та благодійними ярмарками у Чернігові завершують період пришкільних таборів денного перебування. На подвір’ї школи №7 організували справжнє свято для вихованців закладу. Діти демонстрували свої таланти. Захід проводили передусім із благодійною метою. Школярі створювали поробки: українські традиційні обереги, картини, браслети тощо. І продавали їх на ярмарку, кошти з якого підуть на матеріали для маскувальних сіток військовим. Загалом творчій команді вдалося зібрати 12,5 тисяч гривень.

Ми це робили зі всіма дітьми, хто є в цьому таборі. Звісно, без допомоги батьків ми теж не обійшлися. Це з дитинства воно зароджується у дітей, потім вони далі будуть розвивати і вже більше будуть допомагати, – розповіла учениця Чернігівської школи №7 Анна.

Минулого року ми закінчували пришкільні табори благодійним ярмарком і допомагали нашому випускнику на лікування, а цього року ми вирішили не відступати від цієї традиції і допомогти його сестрі, яка є головою благодійного фонду. Дівчата займаються тим, що вони плетуть сітки і ми вирішили  допомогти їм зібрати кошти на матеріал для сіток, щоб вони змогли допомогти нашим захисникам, щоб закрити їх, щоб убезпечити наших воїнів. Тому ми вирішили цю традицію підтримувати, я думаю, що вона у нас приживеться і надалі, – зазначила директорка Чернігівської школи №7 Наталія Колотило.

Місце, де проходило свято — волейбольно-баскетбольний майданчик, побудований у 2021 році, як проєкт бюджету участі. 18-го червня його пошкодили вандали. Колектив закладу одразу ж написав заяву до поліції. Зараз триває пошук винуватців. У той же день зламаний паркан майдчаника відновили.

У перспективі дві секції ось цієї огорожі треба буде змінювати. Враховуючи, що огорожа в середньому коштує десь 2000 гривень секція, то досить серйозно шкода была нанесена даному майданчику, тому що зварені місця вони не будуть тримати удар мячом. Ну, це ж майданчик, там же ж будуть м’ячі. Так, це ми зробили,щоб закрити, щоб далі його не пошкоджували. Але в перспективі дві секції треба повністю змінювати, – повідомила Наталія Колотило.

Нагадаємо, пришкільні табори у чернігівських навчальних закладах діяли з 3-го по 21-ше червня. На юних чернігівців чекало безліч активностей. Вони відвідували екскурсії, брали участь у тренінгах, ходили до бібліотек, займалися спортом. Батьки ж тішаться, що попри повномасштабне вторгнення їхні діти мають можливість розвиватися і здобувати корисні знання, які знадобляться у майбутньому. 

Вони відпочивали в таборі, їм дуже тут подобається, дуже гарне ставлення до них, дуже багато цікавих речей вони робили, і спортивні змагання, і різні поробки. Дітям все подобається. Це дуже добре, що в нашій школі відповідально ставляться до таких заходів, – каже мама Діана.

Загалом цьогоріч батьки подали до пришкільних таборів 4252 заяви. З них 3387 — діти пільгових категорій.