Факт-новини: оперативні сюжети

Бізнес на карантині

Featured Video Play Icon

 Які збитки понесе міський бюджет?

Від 100 до 120 мільйонів гривень недоотримає бюджет Чернігова внаслідок запроваджених по всій Україні карантинних заходів. Про це заявив міський голова Владислав Атрошенко на засіданні виконкому у четвер.

Таке зменшення податкових надходжень призвело до того, що окремі проекти реконструкції, заплановані на цей рік, доведеться відкласти, поступившись місцем більш пріоритетним завданням. Що стосується самого коронавірусу, то в Чернігові хворих на цю інфекцію поки не зафіксовано. Тим не менш, місто не розслабляється і продовжує накопичувати запаси засобів захисту.

Окрім централізованих закупівель, важливий внесок у забезпечення медиків усім необхідним роблять волонтери та благодійники. Владислав Атрошенко також дав доручення своїм заступникам розглянути можливість закриття Чернігова на в’їзд – такі повноваження дав міській владі Кабінет Міністрів.

Таке рішення пов’язане з тим, що наша область межує з Київською та Сумською, де вже зафіксовано чимало випадків COVID-19. Зараз в цьому немає нагальної потреби, запевнив мер, але якщо вона з’явиться, місто має бути готовим.