Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет участі – кого допустили до голосування?

Featured Video Play Icon

Вже шостий рік у Чернігові реалізується програма бюджету участі. Ініціативні містяни претендують на втілення своїх проєктів у життя за рахунок міського кошторису. Цього року на них виділено 21 мільйон гривень. 15 відсотків від цієї суми припадають на малі проєкти, решта – на великі.

Цього року чернігівці подали до бюджету участі 81 проєкт, сумарною вартістю у майже 69 мільйонів гривень. Це дещо менше, ніж торік, ймовірно через пандемію коронавірусу. В понеділок у мерії ухвалювали остаточне рішення щодо допуску їх до голосування. 34 проєкти не мали зауважень ні з боку профільних підрозділів міської ради, ні у членів робочої групи. Один з них – “Арт-територія”.

Чимало ініціатив, які чернігівці хотіли б реалізувати за рахунок бюджету участі, стосуються спорту. Наприклад, боксерська спільнота нашого міста подала одразу два проєкти – великий і малий.

Не всі проєкти, подані чернігівцями, були допущені для голосування. Причин для такого рішення є декілька – невідповідність чинному законодавству або положенню про бюджет участі, зокрема – принципу загальнодоступності.. За результатами засідання робочої групи 15 проєктів були відправлені на доопрацювання, 7 відхилені через те, що їхня тематика не знаходиться у підпорядкуванні міської ради. Решту проєктів було допущено до голосування.