Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет участі-2022: скільки проєктів дійдуть до голосування?

Featured Video Play Icon

У Чернігові вже всьоме реалізують проєкт ” Бюджет участі”. Подані цьогоріч пропозиції розглядали на засіданні робочої групи за участі авторів проєктів. З 92 х поданих цього року відхилили один, а два об’єднали, – підсумував секретар міської ради Олександр Ломако.

Тож спочатку проголосували проєкти, до яких не було зауважень і відпустили їх авторів готуватися до процесу голосування. Після чого детально обговорювали решту. Основні запитання стосувалися їх загальнодоступності, а також відповідності кошторису до обсягу запланованих робіт. Так члени робочої групи відхилили пропозицію щодо будівництва багатофункціонального спортивного майданчика біля 35- ї школи на зразок такого, який створено біля першої, як такий, що не відповідає кошторису. Запропонована вартість – півтора мільйони, а реальна в тричі більша, – акцентував Олександр Ломако. Тож ті пропозиції, які не можна реалізувати за один бюджетний рік робоча група відхиляла. Авторам пропонували шукати інші механізми бюджетного фінансування або виходити з пропозиціями на наступний рік, якщо буде переглянуто максимальну вартість кошторису одного проєкту.

Більшість зауважень на засіданні озвучені і будуть усунені, а проекти підтримані. Наступного разу – розглянуть ті, до яких ще є запитання. Робоча група проаналізує голосування проєктів “Бюджету участі- 2022” і вийде з пропозиціями щодо змін до його Положення про громадський бюджет на наступний рік, – підсумував її керівник Олександр Ломако.

 З 15 вересня розпочнеться голосування за проєкти.