НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Бюджет міста – 2022: чого чекати чернігівцям у наступному році?

Featured Video Play Icon

У Чернігові розпочалася робота над проєктом бюджету міста на 2022 рік. Деякі попередні показники вже відомі – наприклад, видатки на розвиток можуть зменшитися майже вдвічі у всіх категоріях, до 350 мільйонів гривень. Такі дані навів Владислав Атрошенко під час засідання виконавчого комітету 7-го жовтня. Це негативно позначиться на виконанні міських програм та роботі бюджетних установ – від комунальних підприємств до закладів освіти та охорони здоров’я.

Також у Чернігові з 1 грудня здорожчають ритуальні послуги, які надає комунальне підприємство “Спеціальний комбінат комунально-побутового обслуговування” – вперше з 2018 року. Залежно від типу поховання ціна зросте від 13 до 60 відсотків. Варто зазначити, після підвищення розцінки залишаться середніми по Україні.

Окрім цього на засіданні виконкому міський голова розповів, що Чернігів планує взяти участь у лізинговій програмі для повного або часткового фінансування реформи транспортної моделі. Залучати фінанси, зокрема, планують на придбання нової техніки та впровадження електронних валідаторів.