ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Безпека на льоду: які правила треба пам’ятати чернігівцям?

Featured Video Play Icon

Чернігівські надзвичайники застерігають містян від перебування на тонкій кризі. Це передусім пов’язано з різкими перепадами температур, які призводять до крихкості льоду та зменшення його товщини. Фахівці кажуть:  під час перебування на замерзлих водоймах: чи то на рибалці, чи то на активному відпочинку  – потрібно пам’ятати правила безпеки.

Виходити на лід можна тільки, якщо його товщина складає не менше 7 см на одну людину. Крім того, кожен рибалка повинен мати при собі засоби самостійного порятунку та бути обізнаним щодо поводження на кризі. Шановні батьки, ні в якому разі не дозволяйте дітям без нагляду дорослих бавитися на тонкій кризі, – підкреслила речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Катерина Яриловець.

Аби убезпечити чернігівців працівники ДСНС також проводять профілактичні заходи, зокрема і на річці Стрижень. Рибалкам та перехожим розповідають головні правила поведінки на льоду: алгоритм дій у разі інциденту, надання необхідної допомоги постраждалим тощо. Надзвичайники закріплюють результати інструктажу та роздають містянам інформаційні пам`ятки з правилами поведінки на замерзлих водоймах.